Brød

Grove, langtidshævede boller

9. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Ca. 20 stk.25 g gær, 1 l koldt vand, 2 tsk salt,200 g rugmel, 100 g rugkerner,ca. 700 g fint sigtet hvedemel fraSkærtoft Mølle (Coop)Rør gæren ud i

Ca. 20 stk.25 g gær, 1 l koldt vand, 2 tsk salt,200 g rugmel, 100 g rugkerner,ca. 700 g fint sigtet hvedemel fraSkærtoft Mølle (Coop)Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt,rugmel, kerner og hvedemel. Rør/slådejen grundigt sammen. Den skal være som meget tyk havregrød. Dæk dejen med film og stil den i køle­skabet natten over. Læg dejen på bage­papir med 2 skeer og lad den efterhæve i 30 min.Bag bollerne ved 225 grader i 25-30 min.