Mad

Blomkålsdhal med lammekoteletter

af Louisa Lorang 10. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er blomkålsdhal med lammekoteletter. Få opskriften her

2 små løg, hakkede2 fed hvidløg, hakkede30 g smør + 1 spsk. olie til stegning2 tsk. knust spidskommen1 tsk. stødt koriander1 tsk. karryevt. 1 tsk. knuste bukkehornsfrø1 spsk. revet ingefær2 dl røde linser4-6 dl vand½ blomkål i små bukettersaltENDVIDERE:4 små lammekoteletterlidt olie til stegningsalt og peber1 grøn chilipeber i tynde skiverlidt ingefær i tynde strimlerTILBEHØR:100 g blandet salatlidt olie og eddikemangochutneySautér løg og hvidløg i smør og olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom spidskommen, koriander, karry, ingefær og evt. bukkehorn i gryden, og lad det stege, til det dufter, ca. 1 minut. Skyl linserne, og kom dem i gryden sammen med 4 dl vand. Lad dhalen simre under låg i i alt ca. 40 minutter. Rør undervejs, og spæd undervejs med vand, om nødvendigt. Tilsæt blomkålen efter 30 minutters kogetid. Smag dhalen grundigt til med salt inden servering.Steg imens koteletterne på en varm pande i lidt olie. Krydr med salt og peber.Servér straks koteletter og dhal. Top med chili og ingefær. Giv salat, vendt med lidt olie og eddike, og mangochutney til.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER