
Mad
Bagte rodfrugter med hvidløgsdip
8. januar 2014af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Her får du både smagen af de bagte og de rå hvidløg, blandet med de sødlige rodfrugter. Perfekt som tilbehør til stegt kylling, som her, og det fungerer også fint som tilbehør til en god bøf.
Bagte rodfrugter med hvidløgsdip til 4 personer
INGREDIENSER
3 kyllingebrystfileter salt + 2 tsk. knust grov peber olie eller smør til stegning BAGTE RODFRUGTER 1 kg blandede rodfrugter (f.eks. gulerødder, knoldselleri, rødbeder, persillerødder) 3 rødløg 6 fed hvidløg 3 spsk. olivenolie 2 stilke timian 2 kviste rosmarin 1 spsk. lyst rørsukker 2 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber en håndfuld persille HVIDLØGSDIP ca. 2 fed hvidløg (efter smag) 4 spsk. god mayonnaise 1-2 spsk. skyr lidt citronsaft Opskrift - sådan laver du bagte rodfrugter med hvidløgsdip Bagte rodfrugter: Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stave. Pil rødløg, og skær dem i kvarter. Pil og halvér hvidløgsfeddene. Bland det hele med olie, timian, rosmarin, sukker og citronsaft. Fordel det i en bradepande med bagepapir (evt. rødbeder for sig, så de ikke misfarver resten). Bag det i en 200° varm ovn i 30-40 minutter, til rodfrugterne er møre. Hvidløgsdip: Pres hvidløgsfed, og rør ingredienserne til dippen sammen. Smag til. Skær kyllingefileter i tynde skiver på skrå; krydr godt med salt og grov peber, og steg dem 2 minutter på hver side i lidt olie eller smør på en meget varm pande. Vend de bagte rodfrugter og løg med salt, peber og hakket persille. Anret det stegte kyllingekød ovenpå, og servér med hvidløgsdip. PRØV OGSÅ: Bernaise bøf med stegte rodfrugter