Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Aspargestærte med bresaola
22. juni 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ugens torsdagsopskrift er aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven. Få opskriften her
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 rulle tærtedej
1 bundt asparges
6 æg
1 dl piskefløde
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
2 spsk. soltørrede tomater i olie
100 g bresaola (lufttørret okseinderlår)
100 g revet ost
KARTOFFELSALAT
500 g små kartofler
½ bundt bredbladet persille
½ bundt løvstikke
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvid balsamicoeddike
4 spsk. sorte oliven
Opskrift - Sådan laver du aspargestærte med bresaola
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en tærteform med bagepapir, og læg tærtedejen i formen.
Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af.
Pisk æg sammen med fløde, oregano, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærteformen. Fordel asparges og soltørrede tomater i æggeblandingen.
Riv bresaola i strimler, og fordel det på tærten. Drys med revet ost.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Skær kartoflerne i både.
Skyl og hak persille og løvstikke. Hæld olie og eddike over kartoflerne, og vend krydderurter og oliven i. Servér kartoffelsalaten til den lune tærte.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge:
Feminas madplan.
Læs også
Mad
Tærte med serrano, gedeost og figner
Læs også
Mad
Svampetærte med karamelliserede løg og bacon
Læs også
Mad
Nem broccolitærte med bacon og porrer
hverdagsmad
asparges
aspargestærte
bresaola
kartoffelsalat
Marie Melchior
madtærte
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også