Aspargestærte med bresaola
Mad

Aspargestærte med bresaola

22. juni 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ugens torsdagsopskrift er aspargestærte med bresaola og kartoffelsalat med oliven. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 bundt asparges
  • 6 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. soltørrede tomater i olie
  • 100 g bresaola (lufttørret okseinderlår)
  • 100 g revet ost

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • ½ bundt bredbladet persille
  • ½ bundt løvstikke
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 4 spsk. sorte oliven

Opskrift - Sådan laver du aspargestærte med bresaola

  1. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en tærteform med bagepapir, og læg tærtedejen i formen.
  2. Skyl asparges, og bræk den nederste, træede ende af.
  3. Pisk æg sammen med fløde, oregano, salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærteformen. Fordel asparges og soltørrede tomater i æggeblandingen.
  4. Riv bresaola i strimler, og fordel det på tærten. Drys med revet ost.
  5. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
  6. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Skær kartoflerne i både.
  7. Skyl og hak persille og løvstikke. Hæld olie og eddike over kartoflerne, og vend krydderurter og oliven i. Servér kartoffelsalaten til den lune tærte.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også