Lækre sprøde asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat
Mad

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En klassisk hverdagsret med et twist. Her får du opskriften på asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat
4 personer

FISKEFRIKADELLER

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 50 g rejer
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. friskhakket
  • koriander
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 dl vindruekerneolie til stegning

AGURKESALAT

  • 1 agurk
  • 1 dl lys eddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 1 rødløg
  • 1 bundt frisk koriander

TILBEHØR

  • 500 g fuldkornsnudler

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat

Opgradér dine fiskefrikadeller med ingefær og sambal oelek, og oplev, hvordan de får en helt ny og spændende smag.

Agurkesalat:

  1. Skyl agurken, og halvér den på langs. Skrab kernerne ud, og skær herefter agurken i skiver på tværs. Læg agurkeskiverne i en skål, og hæld eddike og vand over. Drys med salt og sukker.
  2. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Læg dem i skålen.
  3. Lad agurkesalaten trække i ½ time på køkkenbordet. Vend agurkesalaten sammen med frisk koriander lige før servering.

Fiskefrikadeller:

  1. Blend torsk og salt i en foodprocessor. Tilsæt æg, og blend kortvarigt, til du får en jævn fars.
  2. Hak rejerne, og rør dem i farsen med en ske sammen med ingefær, koriander og sambal oelek.
  3. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie op på en slip let-pande i 3-4 minutter på hver side.

Tilbehør:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og servér dem som tilbehør til fiskefrikadeller og agurkesalat.

3 tips og tricks til sprøde fiskefrikadeller

1. Fiskefars: Tjek at din fisk lugter friskt og er fri for ben og skind. Når fiskekødet røres sejt med salt, binder det væske bedre, hvilket gør dine fiskefrikadeller saftige og lækre.

2. Formning: Den nemmeste måde at forme pæne fiskefrikadeller er ved at bruge en stor spiseske og din håndflade. Dyp skeen i koldt vand mellem hver frikadelle.

3. Stegning: Fiskefrikadellerne skal steges ved middelvarme på en sliplet pande i en blanding af smør og smagsneutral olie. Det er vigtigt ikke at vende fiskefrikadellerne, før de har fået en stegeskorpe på bunden. Hvis man gør det for tidligt, falder de lettere fra hinanden.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også