Halloween: Appelsinsnitter med marcipan og glasur
Mad

Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

12. september 2023
Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Fejr halloween med de (u)hyggelige appelsinsnitter, der er lidt ligesom hindbærsnitter, men med marcipan i mørdejen og appelsinmarmelade som fyld
12 stk
Tid i alt 40 min

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • skal af ½ usprøjtet appelsin
  • 100 g koldt smør
  • 1 lille æg (str. S)
  • et glas eller en kageudstikker med riflet kant, 6 cm i diameter

Glasur og fyld

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. piskefløde
  • 2-3 spsk. appelsinsaft
  • 1-2 dråber orange konditorfarve
  • 100 g appelsinmarmelade

Halloween: Appelsinsnitter med marcipan og orange glasur

  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland marcipan med mel, flormelis, vaniljesukker, salt og fintrevet appelsinskal i en skål.
  2. Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, så det ligner grov rasp. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Læg bagepapiret med dejen over på et skærebræt, og læg den på køl i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 180°. Udstik 20-24 runde bunde af dejen. Fordel bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en rist.
  5. Glasur og fyld: Rør flormelis, fløde, appelsinsaft og orange konditorfarve sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene i et jævnt lag, og pynt med Halloween-sukkerpynt.
  6. Smør 1 tsk. appelsinmarmelade på den anden halvdel af mørdejsbundene, og læg de glasurpyntede mørdejsbunde ovenpå.

Servér appelsinsnitterne halloweenaften sammen med vores andre uhyggelige desserter, såsom søde små spøgelser lavet af marengs eller muffins, som ligner edderkopper. Find opskrifterne her:

Læs også