https://imgix.femina.dk/media/aadfc97ba37b47b39466a7bb5198d3b1.jpg
Mad

Andebryst stegt med druer og balsamico

20. november 2009
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Har du først skrællet kartoflerne til mosen, er denne hovedret med andebryst nem at tilberede. Andebryst steges med skind, men skal du spare ekstra på kalorierne, så lad være med at spise skindet.

Har du først skrællet kartoflerne til mosen, er denne hovedret med andebryst nem at tilberede. Andebryst steges med skind, men skal du spare ekstra på kalorierne, så lad være med at spise skindet.

Andebryst stegt med druer og balsamico

TID: ca. 30 min. + koge- og stegetid
Til 2 personer

Det skal du bruge
2 stk. andebryst
1 spsk ekstra jomfru­olivenolie til stegning
Salt og peber
250 g blå vindruer
2 spsk. balsamico­eddike
1 dl hønsefond
1 fed hvidløg

Tilbehør:
1 kg kartofler til mos
1 dl letmælk
Stødt muskatnød
Sprød grøn salat

Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Rids skindet på andebrysterne. Varm olien på en slip let-pande og brun andebryst på skindsiden.

3. Læg andebryst i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Kom vindruer, balsamicoeddike, fond og presset hvidløg i fadet og steg retten i ovnen i 15-20 min., afhængig af hvor rødt du ønsker dit andebryst.

4. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem møre i usaltet vand ca. 20 min. under låg.

5. Lun mælken. Hæld kogevandet fra kartoflerne og mos dem med mælken. Smag mosen til med muskatnød, salt og peber.

6. Skyl salaten og lad den dryppe godt af. Server andebryst med druer, mos og salat.

Server stegt andebryst som en lækker middag en særlig lørdag aften, eller lad andebryst være et let alternativ til den helstegte and Mortens aften.

Energi pr. person: 430 kcal. Fordelt på: protein 27%, kulhydrat 50%, fedt 23%.

Prøv også:

Andebryst på ananas med nudler

Andebryst med hvidløg

Farseret and

Brug for inspiration til desserten? Klik her

Læs også