Andebryst serveret på æble-jordskokke-puré
Mad

Andebryst på æble-jordskokke-puré

23. februar 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Andebryst med sprøde jordskokkechips

Opskrift på andebryst på æble-jordskokke-puré

2-3 andebryster
3 spsk. akaciehonning
2 cm fintrevet ingefærrod
2 fed hvidløg, knust
½ rød chili skåret i fine terninger

PURÉ:
1 bananskalotteløg, finthakket
25 g smør
2 madæbler, skrællede og uden kernehus
400 g jordskokker, skrællede og delt i små stykker
1 dl hvidvin
1½ dl æblejuice
havsalt og friskkværnet peber

CHIPS:
1-2 lange jordskokker
2 dl sojaolie

PYNT:
friske korianderblade
havsalt
Rids fedtkanten på andebrysterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en meget varm pande i 5-7 minutter. Bland honningen med ingefær, hvidløg og chili, og smør den på andebrysterne. Steg dem færdige i en 180° varm ovn i ca. 7-10 minutter, eller til de er næsten gennemstegte.
Sautér løget i smørret, og tilsæt æbler og jordskokker. Kom hvidvin og æblejuice på, og damp dem møre. Tag dem fra varmen, mós dem let med en gaffel, og smag til med salt og peber.
Lad olien blive varm, mens du vasker jordskokkerne til chips. Skær dem i helt tynde skiver med en tyndskræller, og kom dem i olien; lad dem blive lysebrune. Tag dem op, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Servér andebrystet i tykke skiver med æble-jordskokke-pureen og de sprøde chips, og drys med frisk koriander og havsalt.

PRØV OGSÅ: Ristet andebryst på græskarpuré

Læs også