Aftensmad

Vi elsker tomater

af Lynn Andersen 8. august 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Det er lige nu sæson for de bedste tomater! Røde, saftige og med smag af sol og sommer

Det er lige nu sæson for de bedste tomater! Røde, saftige og med smag af sol og sommer. De er sunde og velsmagende og kan bruges både i det kolde og varme køkken. Her serverer Lynn Andersen et par nemme hverdagsretter, suppe, salat - og en kage.Frugt eller Grøntsag?Faktisk dømte højesteret - godt nok i USA i 1893 - »grøntsag«! Sagen skyldtes en frugtimportør, der importerede tomater til New York.Dengang var der told på grøntsagsimport, mens frugt var undtaget. Importøren anlagde sagen - og tabte...Botanikerne står fast: Tomaten er et bær, bær er frugt - ergo er tomaten frugt!Bagom tomatenTomatplanten hører til natskyggefamilien i lighed med kartofler, auberginer og peber.Den stammer fra Sydamerika, og spanierne bragte den fra Mexico til Europa.I begyndelsen troede man, at den var giftig, og i Danmark blev tomaten først almindelig efter 1. verdenskrig.Her finder du 6 lækre opskrifter på spændende retter med tomat:

6 lækre opskrifter med tomater

Bruschetta med tomat ogprosciutto Tomat- og pebergazpacho Pasta med tomatsauce og stegt ansjos

Pizza med grillede cherrytomater Tomatsalat med kærne- mælksdressing TTT - tomat tarte tatin