

Aftensmad
Varm sommer
24. juli 2012af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
- med lette asiatiske retter
Kast dig ud i en hot summer med det asiatiske køkken - det er både let i maven og at tilberede, når først du har lært de mange spændende smagsgivere at kende.
Sæt smag på
CHILI: Fås i mange afskygninger på den stærke skala.
CITRONGRÆS: Fin citrussmag, limearoma. Stænglerne kan fryses.
GALANGAROD: Elegant ingefærsmag med et strejf af citron.
INGEFÆR: Parfumeret, men frisk smag.
KAFFIRLIMEBLADE: Stærk citron-smag. Kan erstattes af limeskal. Bladene er fryseegnede.
LIME: Syrlig, let bitter citrussmag.
MANGO: Kan søde retterne. Smager dejligt med lime til.
WASABI: Japansk peberrod, stærk sennepssmag. Fås i tube og holder længe på køl.
Fem hotte, men lette asiatiske opskrifter til din varme sommermenu:
Thai-dampedemuslinger
Lime-passionsfrugtmousse
Læs også

Kongehuset