Aftensmad

Varm sommer

24. juli 2012
af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
- med lette asiatiske retter

Kast dig ud i en hot summer med det asiatiske køkken - det er både let i maven og at tilberede, når først du har lært de mange spændende smagsgivere at kende.

Sæt smag på

CHILI: Fås i mange afskygninger på den stærke skala.

CITRONGRÆS: Fin citrussmag, limearoma. Stænglerne kan fryses.

GALANGAROD: Elegant ingefærsmag med et strejf af citron.

INGEFÆR: Parfumeret, men frisk smag.

KAFFIRLIMEBLADE: Stærk citron-smag. Kan erstattes af limeskal. Bladene er fryseegnede.

LIME: Syrlig, let bitter citrussmag.

MANGO: Kan søde retterne. Smager dejligt med lime til.

WASABI: Japansk peberrod, stærk sennepssmag. Fås i tube og holder længe på køl.

Fem hotte, men lette asiatiske opskrifter til din varme sommermenu:

Thai-dampedemuslinger

Hot nudelsuppe

2 x lette ruller

Skarpe spidmed dip

Lime-passionsfrugtmousse