tunbøf
Aftensmad

Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
En tunbøf skal kun have kort tid på grillen, så de stadig er saftige og helt røde indeni. Få opskriften på tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat
4 personer

TUNBØF

  • 4 tunbøffer (a 125 g)
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

STEGTE MAJSKOLBER

  • 4 majskolber
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

AVOCADOSALAT

  • 2 modne avocadoer
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk. sorte sesamfrø
  • ½ bundt koriander

SOJAGLACE

  • 2 dl bouillon
  • 1 dl sojasauce

TIL SERVERING

  • ½ bundt koriander

1. Tunbøf: Pensl tunbøfferne med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem på en (grill)pande i 2-3 minutter på hver side.

 

2. Stegte majskolber: Pil blade og tråde af majskolberne, og kog kolberne i 7 minutter. Skær dem i mindre stykker; pensl dem med olie, og steg dem på en (grill)pande på alle sider.

 

3. Avocadosalat: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tynde både. Rens peberfrugterne, og skær dem i tynde stave. Bland avocado og peberfrugt, og drys med sesamfrø og koriander.

 

4. Sojaglace: Kog bouillon og sojasauce sammen i 3 minutter, til det tykner. Servér det som sauce til tunbøffer, majskolber og salat. Pynt med koriander.

 

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler – Få opskriften her

Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften her