Aftensmad

Thaikarry med søde kartofler og kylling

af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen 17. marts 2014
4 personerDet skal du bruge:600 g kyllingeinderfilet4 spsk madolie500 g søde kartofler2 røde peberfrugter4-5 forårsløg500 g champignonerKarrysauce:1

4 personerDet skal du bruge:600 g kyllingeinderfilet4 spsk madolie500 g søde kartofler2 røde peberfrugter4-5 forårsløg500 g champignonerKarrysauce:1 dåse kokosmælk1-2 spsk rød karrypasta efter smagsalt2 tsk saucejævnerTilbehør:400 g brune risSådan gør du:Tilberedningstid ca. 40 minutter1. Kog risene under låg 18 minutter i 7 dl vand med 1 tsk salt og lad dem herefter trække under låg til retten er færdig.2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1 cm. Rens peberfrugten og fjern frøene. Skær peberfrugten i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i stykker på ca. 4 cm. Rens champignonerne og skær dem i skiver.3. Dup kødet tørt med køkkenrulle og skær det i tern på 2x2 cm. Varm olien op i en wok over stærk varme. Lynsteg ved stærk varme kødet i ca. 2 minutter.4. Tilsæt kartoffel, rød peber, forårsløg og champignoner og lynsteg i yderligere 2 minutter ved stærk varme.5. Rør alle ingredienser til saucen sammen og hæld i wokken. Brug kun ½-1 spsk karrypasta hvis du ønsker retten mild og op til 2 spsk, hvis du ønsker retten stærk. Bring saucen i kog og lad retten simre til kartoflerne er møre (ca. 7 minutter)6. Server med de kogte ris.Næringsindhold pr. person:Energi: 3486 KJ (833Kcal)Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)Protein 729 174 21Kulhydrat 1816 434 52Fedt 941 225 27Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.