Svinemørbrad med sprøde rødder og spinat
Aftensmad

Svinemørbrad med sprøde rødder og spinat

af Christian Bitz og Arne Astrup 17. marts 2014
foto: fra bogen
Sund mad behøver bestemt ikke at være kedelig. Prøv denne her smagfulde svinemørbrad med sprøde rødder og spinat - god til dig, der er gravid.

Svinemørbrad til 1 person:

Det skal du bruge til svinemørbrad med sprøde rødder og spinat:

125 g mørbrad1 dl æblemostvand200 g rødder20 g hakkede mandler1 spsk akaciehonning50 g spinat25 g parmesan lidt olivenoliesaft og finthakket skal af 1 citron1 spsk dijonsennep1 dl skyr

Prøv også: Svinemørbrad med glaserede rødløg og jordskokker

Sådan laver du svinemørbrad med sprøde rødder og spinat:

Rist mørbradstykkerne på alle sider på en pande og kom dem i et ovnfast fad. Hæld æblemost og vand på, til det dækker, og sæt fadet i ovnen ved 100 grader i ca. 20 minutter.Hak mandlerne og vend dem med akaciehonning. Kom spinat på en tallerken og fordel mandlerne over. Høvl parmesan over og dryp med lidt olivenolie. Skræl rødderne og snit dem i helt tynde skiver. Vend rødderne med lidt olie, citronskal og -saft og sennep. Bland det med skyr. Læg mørbraden på spinaten og top med rødderne.Opskriften er fra bogen 'Verdens sundeste mor og barn' af Christian Bitz og Arne Astrup. Politikens forlag, 300 kr.