Suppe med karry og kokos
Aftensmad

Suppe med 9 slags grønt

3. april 2014
[Sponsoreret af Arla]
Suppen har masser af næring og spræl i sig. Bacon og æg på toppen er prikken over i'et.

INGREDIENSER (4 personer)

  25 g smør 2 finthakkede zittauerløg 2 små finthakkede fed hvidløg 1 liter hønsebouillon 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18% 400 g frossen grøn wok-blanding 3 dl finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg 1 spsk friskpresset citronsaft 1 tsk groft salt friskkværnet peber 150 g bacon i tynde skiver   Smilende æg 4 æg 1⁄2 liter vand 100 g frosne ekstrafine ærter 175 g grønne asparges i små stykker   Pynt Friske krydderurter   Tilbehør 240 g ristet rugbrød    

OPSKRIFT

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.   Steg baconskiverne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til baconen er gylden og sprød. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir. Del den stegte bacon i mindre stykker.   Smilende æg Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.   Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.   Ved serveringen Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.   Tip I stedet for grøn wok-blanding kan man bruge 400 g friske grønne grønsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter.   Forberedelsestid: 30 min