Aftensmad

Stifado

af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen 26. april 2022
Til 4 personerDet skal du bruge:4 dl grov bulgur6 dl vandSalt, peberCa. 300 g små skalotteløg4 fed hvidløg3 gulerødderCa. 500 g oksetykstegsfilet i
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl grov bulgur
  • 6 dl vand
  • Salt, peber
  • Ca. 300 g små skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • Ca. 500 g oksetykstegsfilet i tern
  • 187 ml rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • 2 dl tomat passata
  • 4 dl oksebouillon

Sådan gør du: Tilberedningstid: ca. 35 min. 1. Bring vandet i kog, tilsæt bulgur og lad det simre under låg i 15 min. Smag til med salt og peber 2. Pil skalotteløgene og halvér dem. Pil og hak hvidløgsfedene. Skrub gulerødderne og skær enderne af og del dem i 4 store stykker. 3. Brun kødet i lidt olie ved god varme 2 min. Tilsæt skalotteløg samt hvidløg og brun endnu 2 min. 4. Kom gulerødder, rødvin, laurbær, kanel, tomat og bouillon ved og lad det simre 10 min. for svag varme under låg. Smag til med salt og peber og server med bulgur.