Aftensmad

Squashtærte med ricotta

af Louisa Lorang 26. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er squashtærte med ricotta. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g koldt smør
  • 1 tsk. salt
  • ca. 100 g groft speltmel
  • ca. 100 g hvedemel
  • 1-2 spsk. koldt vand

ENDVIDERE

  • 1 squash
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g ricotta
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 2 æg
  • salt

TILBEHØR

  • 100 g rucolasalat
  • salt og peber
  • olie og eddike

Skær smørret i terninger, og bland det med salt og begge typer mel. Saml dejen med lidt koldt vand, og tryk den ud i en tærteform. Forbag tærtebunden i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter. Lad den køle en smule. Skær imens squash, løg og hvidløg i skiver. Rist dem i en smule olie på en varm pande, og krydr med salt. De skal bare have et par minutter. Pisk ricottaen med æg og salt. Fyld grøntsagerne i tærten, og hæld ricottamassen over. Bag tærterne ved 200° i 30-40 minutter, eller til den er gylden og let souffleret. Tag tærten ud, og top med revet parmesan og rucola. Servér straks med rucola vendt med salt, peber, olie og eddike.