Aftensmad

Squashtærte med ricotta

af Louisa Lorang 20. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er squashtærte med ricotta. Få opskriften her

Squashtærte med ricotta

100 g koldt smør1 tsk. saltca. 100 g groft speltmelca. 100 g hvedemel1-2 spsk. koldt vand

ENDVIDERE:1 squash2 løg3 fed hvidløg250 g ricotta2-3 spsk. olivenolie2 ægsalt

TILBEHØR:100 g rucolasalatsalt og peberolie og eddike

Skær smørret i terninger, og bland det med salt og begge typer mel. Saml dejen med lidt koldt vand, og tryk den ud i en tærteform. Forbag tærtebunden i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter. Lad den køle en smule.Skær imens squash, løg og hvidløg i skiver. Rist dem i en smule olie på en varm pande, og krydr med salt. De skal bare have et par minutter.Pisk ricottaen med æg og salt. Fyld grøntsagerne i tærten, og hæld ricottamassen over. Bag tærterne ved 200° i 30-40 minutter, eller til den er gylden og let souffleret.Tag tærten ud, og top med revet parmesan og rucola. Servér straks med rucola vendt med salt, peber, olie og eddike.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER