Aftensmad

Spareribs med blomkålscouscous

5. maj 2015
af Pia Andreassen
Foto: Martin Tanggaard
Den perfekte hovedret til sommermiddagen

TID: CA. 50 MIN.

Ingredienser:

4 store spareribs

1 lille blomkål

1 lille bdt. bredbladet persille

1 håndfuld mandler

1 økocitron

Olivenolie

Salt, peber

Ca. ½ dl barbecuesauce

250 g creme fraiche 18% 

eller skyr

½ bdt kørvel

Fremgangsmåde:

Kog spareribs-stykkerne i 25 min. 

Del blomkål i små buketter og skær stokken i tynde skiver.

Blend blomkålen helt fint i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. 

Pluk blade inkl. tynde stilke af persillekvistene og kør også dem i foodprocessoren og kom i en skål sammen med blomkålen. 

Hak også mandlerne fint i foodprocessoren. 

Riv skallen og pres saften af citronen og vend med det øvrige i skålen sammen med 2-3 spsk olie. Smag til med salt og peber.

Pensl spareribs med olie, og steg dem under ovnens grillelement i 3-4 min. på hver side. Pensl med barbecuesauce og giv dem 1-1½ min. mere.

Bland creme fraiche og hakket kørvel og smag til med salt og peber.

Server til de grillede spareribs med blomkålstilbehøret.