Aftensmad

Skorzonerrodsgratin med parmesan

6. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med rodfrugter. Her får du opskriften på skorzonerrodsgratin med parmesan

Skorzonerrodsgratin med parmesan til 4 personer (35 min/ovntid 10 min)

Skorzonnerrødder skal skylles og renses ekstra godt, men det er altid umagen værd – det er en stor delikatesse!   INGREDIENSER 1 kg skorzonerrødder ½ l piskefløde 2 fed hvidløg 150 g parmesan ½ bundt persille salt og friskkværnet peber   Opskrift - sådan laver du skorzonerrodsgratin med parmesan   1. Skyl skorzonerrødderne, og skræl dem. Kog dem møre i en gryde med saltet vand i ca. 10 minutter. Kog piskefløden ind til det halve i en lille gryde sammen med 2 pillede hele hvidløgsfed. Smag fløden til med salt og peber. Fordel de kogte skorzonerrødder i et ovnfast fad, hæld den varme fløde over, og drys med frisk-revet parmesan og hakket persille.   2. Gratinér rødderne under grillen i ovnen. De skal have 5-10 minutter. Servér f.eks. retten sammen med en helt grøn salat med olie-eddike-dressing og groft brød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst - Få opskriften her

Hakkebøffer med gulerødder i hvidvin - Få opskriften her

Lun persillerodssalat med linser - Få opskriften her

Stegt sandart med rodfrugter i citronfløde - Få opskriften her