
Kongehuset
Skorzonerrodsgratin med parmesan til 4 personer (35 min/ovntid 10 min)
Skorzonnerrødder skal skylles og renses ekstra godt, men det er altid umagen værd – det er en stor delikatesse! INGREDIENSER 1 kg skorzonerrødder ½ l piskefløde 2 fed hvidløg 150 g parmesan ½ bundt persille salt og friskkværnet peber Opskrift - sådan laver du skorzonerrodsgratin med parmesan 1. Skyl skorzonerrødderne, og skræl dem. Kog dem møre i en gryde med saltet vand i ca. 10 minutter. Kog piskefløden ind til det halve i en lille gryde sammen med 2 pillede hele hvidløgsfed. Smag fløden til med salt og peber. Fordel de kogte skorzonerrødder i et ovnfast fad, hæld den varme fløde over, og drys med frisk-revet parmesan og hakket persille. 2. Gratinér rødderne under grillen i ovnen. De skal have 5-10 minutter. Servér f.eks. retten sammen med en helt grøn salat med olie-eddike-dressing og groft brød.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst - Få opskriften her
Hakkebøffer med gulerødder i hvidvin - Få opskriften her
Lun persillerodssalat med linser - Få opskriften her
Stegt sandart med rodfrugter i citronfløde - Få opskriften her