Aftensmad

Skinkesnitsler med jordskokker og æblesalat

af Louisa Lorang 1. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er skinkesnitsler med jordskokker og æblesalat. Få opskriften her

Jordskokker er friske, sprøde og hurtige at tilberede. Spis dem indimellem i stedet for kartofler.

500 jordskokker2 dl vand2 tsk. salt1 spsk. smør1 spsk. hakket dild

ÆBLESALAT:saft af 2 limefrugter1 spsk. flydende honning2 spsk. olivenolie1 æble i både1 lille fennikel i tynde skiversaltlidt dild til pynt

ENDVIDERE:2 skinkesnitslerlidt oliesalt og peber

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Kog vand, salt og smør op, og damp jordskokkerne under låg i ca. 4-5 minutter. Vend dild i, og smag til.Rør limesaft, honning og olivenolie sammen. Vend æbler og fennikel i dressingen, og smag til med salt.Steg eller gril snitslerne på en varm pande/grillpande. Krydr med salt og peber, og servér straks snitsler, jordskokker og æblesalat.Opskriften er til 2 personer

TIP: Prøv også rå jordskokker snittet i ultra tynde skiver, og vendt med æblesalaten og ekstra dressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag