serrano
Aftensmad

Serrano-twistere og perlebygsalat

1. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De sprøde fillodejs-twistere er et knasende skønt tilbehør til salat. Her får du opskriften på serrano-twistere og perlebygsalat

Serrano-twistere og perlebygsalat 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal: 4 personer   DET SKAL DU BRUGE 1 pakke fillodej 1 glas grøn pesto 8 skiver serranoskinke  
  PERLEBYGSALAT 2 dl perlebyg 3 bundter radiser 2 auberginer  1 spsk. olivenolie salt ½ bakke stenfri røde vindruer 1 rødløg 100 g valnødder 2 kugler bøffelmozzarella (250 g)   DRESSING 3 spsk. olivenolie 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Fladbrøds-kartoffelpizza med serrano og ricotta

 

Opskrift - sådan laver du serrano-twistere og perlebygsalat 

  1. PERLEBYGSALAT: Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Tænd ovnen på 175°. Rens 2 bundter radiser, og halvér dem. Skær auberginer i tern. Fordel radiser og auberginer på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olie. Drys med salt, og bag dem møre i ovnen i ca. 20 minutter.   2. Del 1 plade fillodej i 4 stykker. Smør pesto ud på hver firkant, og rul dem sammen. Rul 1 stykke skinke sammen på langs, og rul det sammen med 1 fillorulle, så du får fine twistere. Lav i alt 8. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 15-20 minutter.   3. DRESSING: Rør alle ingredienserne sammen til en dressing.   4. PERLEBYGSALAT, FORTSAT: Rens det sidste bundt radiser, og skær dem i skiver. Skyl og halvér vindruer. Pil og hak rødløg. Bland det hele med perlebyggen. Vend dressingen i sammen med bagte radiser og auberginetern. Rist valnødderne i ovnen i 5 minutter. Hak dem groft, og fordel dem over salaten sammen med mozzarella revet i stykker.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost – Få opskriften her

Tirsdag: Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med serrano og honning-senneps-mayo – Få opskriften her

Fredag: Pitabrød med lam, gedeost og rabarberchutney – Få opskriften her