Aftensmad

Rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola

af Marie Melchior 30. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne retter med frugt. Her får du opskriften på rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola

Rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola til 4 personer

Jordbær passer fint i en måltidssalat og lyser flot op på tallerkenen.   INGREDIENSER 175 g rød quinoa 1 kugle frisk mozzarella (125 g) 6 jordbær 1 lille bundt bredbladet persille 1 rødløg 12 skiver bresaola   DRESSING 1 tsk. muscovadosirup 1 spsk. mørk balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie  

Opskrift - sådan laver du rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola 

  1. Skyl quinoa grundigt under koldt vand i en sigte. Hæld derefter quinoaen i en gryde med dobbelt så meget vand, og kog den i 15 minutter. Skyl den kogte quinoa med koldt vand i en sigte, og lad den dryppe af. Skær mozzarella og jordbær i mindre stykker, og vend det sammen med quinoaen i en skål. Skyl persillen, og hak den fint – du skal bruge ca. 5 spsk. hakket persille. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bland persille og rødløg i quinoasalaten. Rul hver bresaolaskive sammen til en løs rulle, og læg dem på toppen af salaten.   2. Dressing: Rør sirup, balsamico og olivenolie sammen. Dryp dressingen ud over salaten lige før servering.   TIP: Bresaola er saltet og tørret oksefilet, som giver godt modspil til de søde jordbær.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingespyd med figner og spidskålssalat - Få opskriften her

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris - Få opskriften her

Grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin - Få opskriften her

Koteletter og bagte pærer med kikærter og tahincreme - Få opskriften her