

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg
INGREDIENSER
- 2 kartofler
- 1 gulerod
- 1 rødbede
- 1 lille håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
- 12 vagtelæg
TILBEHØR
- tynde skiver røget laks, hellefisk eller skinke
- 2 håndfulde ærtespirer eller brøndkarse
Vagtelæg er små og fine og en rigtig delikatesse. Skallerne er lidt svære at slå hul på, så slå et par stykker ad gangen ud i en kop, så er de nemme at hælde over på panden.
1. Skræl og riv alle rodfrugterne groft. Pak dem i et rent viske-stykke, og vrid så meget væde ud af dem som muligt. Skyl og hak persillen, og bland persille og friskkværnet peber sammen, rodfrugterne. Varm en stor pande (eller 2 mindre pander) godt op med et tyndt lag olie. Læg rødderne på i 8 håndfulde, og pres dem lidt flade. Steg dem sprøde på begge sider. Læg dem på bagepapir, og drys med salt. Slå vagtelæggene ud i en kop. Steg dem i lidt olie på panden, til hviden lige netop er stivnet.
2. Anret 1-2 røsti med spejlæg, krydderurter og et par skiver røget laks, hellefisk eller skinke. Pynt med ærtespirer eller brøndkarse.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tortilla med chorizo og peberfrugt - Få opskriften her
Græsk lammegryde med spinat og citronsauce - Få opskriften her