Aftensmad

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg

af Susanne Palmqvist 28. februar 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter med æg. Her får du opskriften på rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg
4 personer

INGREDIENSER

  • 2 kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 rødbede
  • 1 lille håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 12 vagtelæg

TILBEHØR

  • tynde skiver røget laks, hellefisk eller skinke
  • 2 håndfulde ærtespirer eller brøndkarse

Vagtelæg er små og fine og en rigtig delikatesse. Skallerne er lidt svære at slå hul på, så slå et par stykker ad gangen ud i en kop, så er de nemme at hælde over på panden.

1. Skræl og riv alle rodfrugterne groft. Pak dem i et rent viske-stykke, og vrid så meget væde ud af dem som muligt. Skyl og hak persillen, og bland persille og friskkværnet peber sammen, rodfrugterne. Varm en stor pande (eller 2 mindre pander) godt op med et tyndt lag olie. Læg rødderne på i 8 håndfulde, og pres dem lidt flade. Steg dem sprøde på begge sider. Læg dem på bagepapir, og drys med salt. Slå vagtelæggene ud i en kop. Steg dem i lidt olie på panden, til hviden lige netop er stivnet.

 

2. Anret 1-2 røsti med spejlæg, krydderurter og et par skiver røget laks, hellefisk eller skinke. Pynt med ærtespirer eller brøndkarse.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tortilla med chorizo og peberfrugt - Få opskriften her

Græsk lammegryde med spinat og citronsauce - Få opskriften her

Musaka med grøntsager - Få opskriften her

Bondesalat med ægge-parmesan-dressing - Få opskriften her