Aftensmad

Quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler

af Louisa Lorang 4. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler. Få opskriften her

Quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler til 2 personer (35 min.)

Ingredienser:400 g små kartoflerolivenolie½ blomkål i mundrette stykkersaft + fintrevet skal af 1 økocitronsalt1 håndfuld bredbladet persille, snittet

Frikadeller:3 fed hvidløg200 g babyspinatsalt½ portion kogt quinoa fra tirsdag1 ægolivenolie

Tilbehør:Salat

Opskrift - Sådan gør laver du quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler:

1. Rist kartoflerne gyldne og næsten møre i olivenolie på en varm pande. Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 5-7 minutter, til både kartofler og blomkål er møre. Tilsæt citronskal og citronsaft, og smag til med salt. Vend hakket persille i lige inden servering.

2. Rist imens hvidløg i olivenolie på en varm pande, det må gerne blive let gyldent. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og kom den i en si, så væden drypper af. Vend spinat sammen med quinoa og æg. Form forsigtigt "farsen" til frikadeller, og steg dem i olivenolie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side.

Servér frikadellerne med ristede kartofler og blomkål og blandet salat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i peberrodssauce - Få opskriften her

Tirsdag: Oksespyd og quinoa-tabouleh - Få opskriften her

Torsdag: Ristet laks med misodressing - Få opskriften her

Fredag: Misosuppe med steak - Få opskriften her