Aftensmad

Provencalske kalkunsteaks med tomat-artiskoksalat

9. maj 2014
af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen
4 personerDet skal du bruge:4 dl bulgurCa. 600 g kalkunbryst3 tsk herbes de Provence4 tsk olivenoliesalt og friskkværnet peberSalat:1 ds

4 personerDet skal du bruge:4 dl bulgurCa. 600 g kalkunbryst3 tsk herbes de Provence4 tsk olivenoliesalt og friskkværnet peberSalat:1 ds artiskokhjerter250 g cherrytomater1 gul peberfrugt1 skoleagurk16 sorte oliven uden stenDressing:2 spsk citronsaft4 tsk olivenolie2 knsp sukker½ tsk herbs de provence2 fed hvidløgsalt og friskkværnet peberTilbehør: 1 citron (2 spsk til dressingen og resten i både til retten)Sådan gør du:Tilberedningstid ca. 35 min.1. Kog bulguren i 15 min i 8 dl letsaltet vand. Hæld evt. overskydende vand fra.2. Tør kødet af med køkkenrulle. Rør 3/4 af provencekrydderiblandingen sammen med olivenolie og salt og peber efter smag. Smør blandingen på begge sider af kødet.3. Hæld artiskokhjerterne i en sigte, spul dem med koldt vand og lad dem dræne godt af. Skær dem i kvarter. Skyl grøntsagerne. Halvér tomaterne, skær agurken i skiver og peberfrugten i tern.4. Kom alle ingredienserne til salaten i en skål eller på et lille fad. Pres hvidløgene og rør dressingen sammen og vend den sammen med salaten. Stil evt. salaten på køl, mens kødet tilberedes.5. Steg kødet på en varm grillpande eller over glødende kul 4-5 minutter på hver side. Servér retten som vist på billedet.Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.