Picnic
Aftensmad

Picnic – er du klar?

Af Louise Dandanell Ørsted 15. juni 2016
Foto: Martin Tanggaard
Sol, sommer og fridage til at drage ud i det fri – til stranden, skoven, parken eller bare pakke en kurv til picnic i haven.

Nemt er det at smøre et par madder eller en sandwich og pakke i madpapir og snuppe et par flasker vand fra køleskabet, men hvorfor ikke gøre lidt ud af din picnic? Lav nogle lækre picnicretter, så det bliver en fornøjelse og en overraskelse at slå sig ned på tæppet og åbne køletasken. Husk masser af servietter og koldt at drikke.

Sprængt kylling med grøn hummusdip

Det tager kun 30 min. at lave retten, men kyllingen skal også sprænges (12 timer) og koges (45 min.) – og så er der mad til 6 pers.

100 g salt25 g sukker400 g kyllingebryst1 gulerod1 løg5 peberkorn50 g parmesan1 dåse kogte kikærter½ dl vand eller lage fra kikærterne½-1 dl olivenolie1 potte basilikum2 fed hvidløgSalt, peberPitabrød, flutes eller wraps til sandwichSalat til sandwichen

Rør salt og sukker ud i 1 l koldt vand og læg kyllingen heri – vandet skal dække helt.Lad det trække i ca. 12 timer i køleskab.Tag kødet op af lagen, kassér den og kog kyllingen mør i nyt vand med gulerod, løg og peberkorn – det tager ca. 45 min.Tag kødet op, afkøl og skær det i skiver.Riv parmesanen fint.Blend kikærter, vand, olivenolie, basilikum, parmesan og hvidløg og smag til med salt og peber.Smør brødet med hummus, fordel kylling og salat på og pak det ind.

 

Få fire andre opskrifter på retter, som er velegnede at tage med på picnic.

Iskold agurkesuppe

Kartoffelsalat i glas

Pan Bagnat – middelhavsinspireret sandwich med tun og grønt

Chokolade-kokoskage

 

Her har vi pakket en hel stor picnic – med 7 forskellige spiselige ting at komme i kurven