Aftensmad

Perlebygsuppe med kødboller

16. januar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Ugens mandagsopskrift er perlebygsuppe med kødboller. Få opskriften her

Perlebygsuppe med kødboller til 4 personer (30 min)

En lækker måltidssuppe med lammekødboller og mættende perlebyg.   PERLEBYGSUPPE 1 løg 2 stilke bladselleri 1½ l kyllingebouillon 200 g perlebyg   KØDBOLLER 500 g hakket lammekød 1 spsk. myntegelé 2 spsk. rosmarinblade 3 fed hvidløg skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber olivenolie til stegning   TIL SERVERING 100 g frisk babyspinat friskrevet pecorinoost   Opskrift - sådan laver du perlebygsuppe med kødboller   Kødboller: Bland lamme kødet med myntegelé, friskhakket rosmarin, revet hvidløg og 1 spsk. revet citronskal. Krydr med salt og peber. Form farsen til små boller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter ved høj varme. Sæt de færdige lammeboller til side på et fad.   Perlebygsuppe: Kom lidt mere olie i gryden sammen med hakket løg og bladselleri, og steg det i 3 minutter. Tilsæt kyllingebouillon, og bring gryden i kog. Kom perlebyg i, og lad det koge 10-12 minutter mere.   Servering: Servér suppen med skyllet babyspinat og revet pecorino på toppen. De opvarmede kødboller sættes på spyd eller bruges som fyld i suppen.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kartoffelsuppe med kokosmælk og linser - Få opskriften her

Nudelsuppe med svinekød og grønkål - Få opskriften her

Muslingesuppe med kartoffelfritter og chilimayo - Få opskriften her

Tomatsuppe med ristet rødfisk - Få opskriften her