Aftensmad

Opskrift: Jordbæris med rugbrød og skum

af Julie Hey 14. juni 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Det er sæson for danske jordbær. Brug dem i denne lækre opskrift på jordbæris med rugbrød og skum

Opskrift på jordæris med rugbrød og skum

Sådan laver du jordbæris med rugbrød og skumIs:2 dl sukker2 dl vand 500 g jordbær, frosne5 spsk citronsaft

Desuden:2 tyndeskiver rugbrødSmør1½ spsk fint rørsukker½ vaniljestang¼ l piskefløde

Få flere opskrifter med jordbær lige herSådan laver du jordbæris med rugbrød og skumDagen inden:Kog sukker og vand op i en gryde, så sukkeret smelter under omrøring. Siruppen skal være klar.Fjern gryden fra varmen og køl lagen ned.Kom de frosne jordbær i en foodprocessor, tilsæt citronsaft og kør, til massen er jævnt smuldret.Sluk for foodprocessoren og skrab kanterne med en dejskraber.Tænd foodprocessoren igen og tilsæt den afkølede sukkerlage langsomt i en tynd stråle. Blend til ensartet konsistens og hæld jordbærmassen i en frysebeholder.Frys isen i 8 timer eller til næste dag. Du behøver ikke en ismaskine! Dagen, hvor isen skal serveres:Smør rugbrødet på begge sider med skrabet smør og drys med rørsukker på begge sider.Steg rugbrødet på panden på begge sider ved middelvarme i et par min., til sukkeret smelter, og brødet bliver gyldent.Læg det på en rist og lad det stivne.Halvér vaniljestangen, skrab kernerne ud med en kniv og pisk fløden stiv med vaniljekorn.Halvér rugbrødet diagonalt og servér jordbærsorbeten med vaniljeskum og karamelliseret rugbrød. Hvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.