Aftensmad

Muslinger i tomatsauce med fennikel

27. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er muslinger i tomatsauce med fennikel. Få opskriften her

Muslinger i tomatsauce med fennikel til 2 personer (25 min)

Muslinger er skøn hverdagsmad. De er både nemme og hurtige at tilberede, og så er de ikke særlig dyre.   INGREDIENSER 500 g blåmuslinger 2 fed hvidløg i tynde skiver 1 lille løg, hakket 1 fennikel i tynde skiver olivenolie 1 dl hvidvin 3 dl tomatjuice salt og peber   ENDVIDERE 250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta salt revet parmesan lidt hakket persille   Opskrift - sådan laver du muslinger i tomatsauce med fennikel   1. Skrub muslingerne. Fjern skægget, og kassér de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.   2. Sautér muslinger, hvidløg, løg og fennikel i olie i en stor gryde i ca. 1 minut. Tilsæt vin og juice, og lad dem dampe i 2-4 minutter under låg. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Smag til med salt og peber   3. Kog imens pastaen i rigeligt og saltet vand. Vend pastaen i gryden med muslinger.   4. Anret i dybe tallerkener, og servér straks toppet med parmesan og persille.   TIP: Du kan udelade pasta og evt. servere groft brød til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Sød kartoffeltærte - Få opskriften her

ONSDAG: Bøffer med rødbedesalat - Få opskriften her

TORSDAG: Grønkålssalat med ristede mandler, kylling og blå ost - Få opskriften her

FREDAG: Lange i parmaskinke med blød polenta - Få opskriften her