Aftensmad

Misosuppe med steak og shiitake

af Louisa Lorang 13. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er misosuppe med steak og shiitake. Få opskriften her

Det her er bare nem hverdagsmad, der smager, som om det har taget en krig at lave. ELSKER sådan nogle supper! Køb miso i helekosten eller hos naturesource.dkFYLD:1 flot oksebøf, 200-300 glidt olie til stegning250 g shiitakesvampelidt olie til stegningsaltevt. 100 g nudler, kogte½ bundt forårsløg i tynde skiver1 håndfuld korianderSUPPE:2 spsk. mørk miso(f.eks. af byg)8 dl kogende vand1-2 spsk. limesaft1-2 spsk. sojaSteg bøffen rosa. Krydr med salt, og skær bøffen i tynde skiver lige inden servering.Steg svampene gyldne og møre i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.Kom kogte nudler, forårsløg, shiitake, skiver af bøf og koriander i to varme skåle lige inden servering.Rør misoen ud i kogende vand. Smag til med lime og soja, hæld den varme suppe over fyldet, og servér straks.Opskriften er til 2 personerTIP: Kom fuldkornsnudler i suppen, hvis du ikke synes, grønt og kød er nok.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag