Aftensmad

Misomarineret oksekød med auberginesalat

af Mai Knauer 28. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der ikke kræver lang tid i køkkenet. Her får du opskriften på misomarineret oksekød med auberginesalat

Misomarineret oksekød med auberginesalat til 4 personer

En simpel ret med lækker asiatisk smag

INGREDIENSER 2 auberginer 4 oksebøffer, f.eks. ribeye olie til stegning salt og friskkværnet peber   MISOMARINADE 2-3 cm frisk ingefær ¼ dl misosauce eller misopasta 1 spsk. sojasauce ca. ¼ dl mirin (sød japansk riseddike)   MISOSAUCE ¼ dl misosauce  eller misopasta ca. 1 spsk. hvidvinseddike   TIL SERVERING 1 løg 1 spsk. sesamfrø 1 bundt frisk koriander godt brød  

Opskrift - sådan laver du misomarineret oksekød med auberginesalat

  1. Misomarinade: Riv ingefær fint. Bland misosauce sammen med ingefær, sojasauce og mirin i en skål.   2. Skyl auberginerne; skær dem i tynde skiver på langs, og pensl med misomarinaden. Steg aubergineskiverne på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, og sæt dem til side.   3. Steg bøfferne i lidt olie på en anden pande i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.   4. Misosauce: Rør miso og hvidvinseddike godt sammen i en skål.   5. Servering: Pil løget, og skær det i tynde skiver. Rist sesamfrø på en tør pande, til de dufter og begynder at poppe. Fordel aubergineskiverne på 4 tallerkener, og top med skiver af bøf. Drys med løgskiver og plukket koriander. Dryp misosaucen over, og drys med de ristede sesamfrø. Servér straks med brød til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ricottatærter med lime og friske tomater - Få opskriften her

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter - Få opskriften her

Sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts - Få opskriften her

Pasta med aubergine-tomat-sauce - Få opskriften her