Aftensmad

Løg- og æbletærte

af Louisa Lorang 24. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er løg- og æbletærte. Få opskriften her

Løg- og æbletærte

3 rødløg i tynde skiver3 fed hvidløg i tynde skiverlidt olivenolie1 æble i terninger1 lille håndfuld plukkettimiansalt

ENDVIDERE:3 plader butterdejsmør til formen1 dl mælk1 æg100 g feta, smuldretsalt og peber2 håndfulde bredbladetpersille, hakket

TILBEHØR:100 g blandet salatlidt olie og eddike

Sautér løg og hvidløg i olivenolien i en stor, varm gryde. Lad dem stege stille og roligt i ca. 15 minutter, eller til de er bløde og gyldne. Tilsæt æble og timian, og lad det stege med i yderligere 5 minutter. Krydr med salt.Læg butterdejspladerne, så de overlapper hinanden lidt, og rul dem lidt ud. Smør en 21 cm stor tærteform, og læg dejen i formen - gerne så den hænger lidt ud over kanten.Pisk æg, mælk, feta, salt og peber og persille sammen, og vend de lune løg i massen. Fyld det hele i tærteformen, og bag den ved 180° i 30-35 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.Servér den varme tærte med salat vendt med en smule olie og eddike.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER