Aftensmad

Linsesuppe med søde kartofler

af Louisa Lorang 29. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er linsesuppe med søde kartofler. Få opskriften her

Jeg elsker fyldige supper, gerne jævnet med linser. Har du ikke røde, så brug gule.300 g søde kartoflerolivenolie2 spsk. hakket ingefær2 stilke bladselleri, hakket1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakket1 dl røde linser8-10 dl grøntsagsbouillonsalt1-2 spsk. citronsaftENDVIDERE:1 spsk. ingefær i juliennerød chilipeber i julienne, efter smaglidt plukket persilleevt. groft brødSkræl kartoflerne, og skær dem i små terninger. Sauter dem i olivenolie i en stor gryde. De skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 6-8 minutter. Kom ingefær, bladselleri, løg og hvidløg ved, og lad det sautere i yderligere 1 minut. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Tilsæt bouillonen, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til det hele er helt mørt. Rør undervejs, og spæd evt. med lidt mere bouillon. Smag til med salt og lidt citronsaft.Servér suppen toppet med ingefær, chili og persille, og giv evt. brød til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER