Aftensmad

Lammeskank med blød polenta

5. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lammeskank med blød polenta. Få opskriften her

Lammeskank med blød polenta til 2 personer (slowfood)

Sååå luksus. Lav gerne retten til gæster – beregn altid én skank per person.   INGREDIENSER LAM 2 små lammeskanke (lammebagskanke) lidt olie til stegning 2 gulerødder i grove stykker 1 løg i kvarter 2 laurbærblade 2 stilke bladselleri i grove stykker 2 dl hvidvin 8 dl kalvefond 200 g grønne bønner salt og peber   POLENTA 4 dl vand 1 dl hvidvin 1½ dl polenta (minut- el. instant-polenta) 1 spsk. smør ½ dl revet parmesan salt og peber   GREMOLATA 2 håndfulde bredbladet persille, hakket ½ spsk. fintstrimlet citronskal ½ fed hvidløg, finthakket   Opskrift - sådan laver du lammeskank med blød polenta   1. Brun skankene i en stor, tykbundet gryde. Kom gulerødder, løg, laurbærblade og bladselleri i gryden. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt kalvefond; læg låg på, og lad det simre i ca. 1 time under låg, eller til kødet næsten falder af benet. 2. Tag skankene op. Si saucen, og reducér den, til der er ca. halvdelen tilbage. Smag til, og kom bønnerne i. Lad dem dampe et par minutter, så de ikke er rå, og kom skankene tilbage i saucen. Lad det hele koge op.   Polenta: Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til det tykner. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber. Bland alle ingredienser til gremolata sammen. Servér straks lammeskanke med blød polenta og toppet med gremolata.   Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Squash-pasta med ragout af svinekød - Få opskriften her

TIRSDAG: Ristet kulmule med grillet rosenkål - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med spinat, slaw og gedeost - Få opskriften her

TORSDAG: Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat - Få opskriften her