Aftensmad

Lammefilet med rissalat

1. april 2009
af Lone Kjær
Foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca . 20 min. + kogetid Fileten hører til i den dyre ende, men til gengæld er kødet så lækkert, »rent« og velsmagende, at det er luksus på en

TID: Ca . 20 min. + kogetid Fileten hører til i den dyre ende, men til gengæld er kødet så lækkert, »rent« og velsmagende, at det er luksus på en hverdag. Jeg synes, kødet er så godt, at en fyldig rissalat er rigeligt at servere til.

Ca. 400 g lammefilet1 spsk olivenolie

Rissalat:4 dl vilde ris200 g sukkerærter(mange tout)1 bundt forårsløg5 kviste frisk mynte50 g rosiner1 moden avocadoCitronsaft2 spsk ekstra jomfru-olivenolie1 spsk eddike1 tsk honning1 tsk sennepSalt og peber

1. Start med rissalaten: Kog risene som angivet på emballagen og afkøl. Snit ærter og forårsløg. Hak mynten. Vend risene med ærter, forårsløg, mynte og rosiner.

2. Halver avocadoen, fjern stenen og dryp med citronsaft. Skær avocadoen i terninger.3. Rør en dressing af olie, eddike, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen i salaten sammen med avocado.

4. Varm olien på en slip-let pande og steg kødet i ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt/rosa, man foretrækker kødet. Krydr med salt og peber. 5. Tag kødet af panden og skær det i skiver. Server med rissalaten til. Energi pr. person: 510 kcal. Fordelt på: protein 24%, kulhydrat 47%, fedt 29%