Kyllingelår med ternet butternutsquash
Tid: 20 minutter. Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 hele kyllingelår (med overlår)
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TERNET BUTTERNUTSQUASH
2 små butternutsquash
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
50 g græskarkerner
1 håndfuld bredbladet persille
150 g feta
PRØV OGSÅ:
Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med ternet butternutsquash
1. TERNET BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 180° varmluft. Skrub butternutsquash grundigt; halvér dem på langs, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne til senere!). Skær tern i græskarkødet med en lille skarp kniv, men pas på, du ikke skærer igennem skallen. Pensl overfladen med olie, og krydr med salt og peber. Placér de halve græskar med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er møre og gyldne.
2. Smør kyllingelårene ind i olie, og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen sammen med butternutsquash i ca. 30 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt og skindet sprødt.
3. SERVERING: Rist græskarkerner på en tør pande. Skyl og hak persillen groft. Top hver græskarhalvdel med smuldret feta, græskarkerner og persille, og servér sammen med kyllingelårene.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi – Få opskriften her
Tirsdag: Gnocchi-pande med bolognese – Få opskriften her
Onsdag: Mørbradgryde med rodfrugtmos – Få opskriften her
Fredag: Torsk med rødbedesalat, gedeost og dijondressing – Få opskriften her
