Aftensmad

Kylling med spinat og shiitake-svampe med bearnaise

af Anne Larsen 17. september 2009
Tid: 25 min.+ 4 timers marineringSpinat er supersundt, og her danner den et grønt leje for en god marineret kyllingeinderfilet, ristede svampe og en

Tid: 25 min.+ 4 timers marineringSpinat er supersundt, og her danner den et grønt leje for en god marineret kyllingeinderfilet, ristede svampe og en tilpas bearnaise. Serveres lun med et glas kølig hvidvin til.400 g babyspinat1 tsk olivenolieHavsalt og friskkværnetsort peber400 g kyllingeinderfilet200 g shiitake-svampe (evt. markchampignoner)1 tsk olivenolie2 dl Karolines bearnaisesauceMarinade:1 dl teriyaki1 spsk olivenolieLæg kyllingekødet i marinaden på køl i mindst 4 timer. Steg kyllingen på en pande med en god belægning. Vend den skyllede, tørrede spinat i en stor gryde med olivenolie, salt og peber. Mængden reduceres hurtigt over varmen.Rens svampene og rist dem på den samme gode pande, krydr med lidt salt og peber og hæld olivenolie ved til sidst. Lun saucen. Læg spinaten i en sigte og pres væden ud af den.Anret på 4 tallerkener lejer af spinat, læg kyllingekødet og de ristede svampe på - og læg et par spsk lun bearnaisesauce over.Tilbehør: lunt, groft lyst brød.Proteinenergi: 34 pct.Fedtenergi: 26 pct.Kulhydratenergi: 40 pct.377 kcal pr. person