Kødboller med lam i tomatsauce
Aftensmad

Kødboller med lam i tomatsauce med ris og salsa

af Pia Andreassen 9. september 2017
Foto: Martin Tanggaard
Kødboller med lam i tomatsauce med ris og salsa er et lækkert alternativ til kødboller med gris eller okse.

Kødboller af lam i tomatsovs

Tid: 35 min. 4 pers.   500 g hakket lammekød 4 fed hvidløg  Saften af ½ citron ½ dl hakket persille Salt og peber 2 dl tomatjuice 2 dl kødbouillon ½ dl fløde 2 tsk. tandoorikrydderi Olivenolie 1 stor banan 1 hakket rødløg 4 dl yoghurt naturel  1 tsk. honning 4 spsk. hakket mynte ½-1 agurk Cayennepeber   Tilbehør: Ris  

Kødboller med lam tilberedes sådan her:

Bland kødet med 2 fed hakket hvidløg, citronsaft, persille, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Form farsen til kødboller.

Kog tomatjuice og bouillon ind til halv mængde. Tilsæt fløde og tandoorikrydderi. Lad det småsimre nogle min. 

Steg kødbollerne i olien i ca. 8 min. og læg dem i den varme sovs.

Salsa 1: Mos bananen og bland den med halvdelen af det hakkede løg, 1 fed hakket hvidløg, 2 dl yoghurt, honning og 2 spsk. hakket mynte. 

Salsa 2: Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i små tern og bland dem med de 2 sidste dl yoghurt, den anden halvdel af det hakkede løg, det sidste hvidløg og 2 spsk. mynte. Smag til med cayenne. 

Servér med ris til.

  Klassiske kødboller med pasta smager nu også dejligt. Prøv denne opskrift.