Aftensmad

Kalvesteak med glacerede persillerødder

af Susanne Palmqvist 2. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Køb små rødder, hvis du kan få det, og tilbered dem hele i ovnen. De kan bruges som tilbehør til andre former for kød. De små kalvesteaks skal bare have få minutter på panden.

(2 personer)6-8 små persillerødder,pastinakker el. blandetolie2 spsk. lys muscovadosukker el. farin el. 1½ spsk. agavesirup15-20 g smør i små klattersalthakket persille2 Venø- el. andre tyndekalvesteaks2 tynde skiver lufttørretskinke (parma- el. serrano-)½ bdt. bredbladet persillesalt og peberolie til stegningSkræl persillerødderne, og læg dem på en plade med bagepapir. Gnid dem med olie, og bag dem i ca. 20 minutter. Fordel sukker eller sirup over, og sæt små smørklatter ovenpå. Bag videre ca. 10 minutter. Ryst dem evt., så det hele er dækket. Er de store, kan de halveres, før de bages. Vend med salt og hakket persille, lige før de serveres.Dup kødet tørt. Læg en skive skinke og en håndfuld skyllede persilleblade på hver. Krydr med salt og peber, og fold dem en gang sammen. Luk evt. med en tandstik/kødnål. Steg dem på panden i lidt olie i 2-3 minutter på hver side ved stærk varme. Anret med de glaserede persillerødderPrøv også: Biryani med lam og spinat