Aftensmad

Kalvepostej med agurkesalat

af Camilla Zarah Lawes 3. november 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter står på gode retter der er lige til at smide i ovnen. Her får du opskriften på kalvepostej med agurkesalat

Kalvepostej med agurkesalat til 4 personer

Postejen er krydret med cognac, det giver god eftersmag og dybde.   INGREDIENSER 200 g kalvelever ¾ dl cognac 75 g brødkrummer 2 dl piskefløde 1 løg 400 g hakket kalvekød 2 æg 1 tsk. fintrevet muskatnød 2 spsk. friskhakket timian 1 spsk. tørret timian salt og friskkværnet peber   AGURKESALAT 1 agurk 1½ dl eddike 1 dl vand 50 g sukker 2 stjerneanis salt og friskkværnet peber   BLANDET SALAT 1 bakke blandet salat 1 rød peberfrugt olivenolie   TILBEHØR rugbrød  

Opskrift - sådan laver du kalvepostej med agurkesalat

  1. Skær kalvelever i tynde strimler. Lad dem trække i cognac i 30 minutter. Udblød brødkrummer i fløden. Pil og hak løget fint. Rør kalvekød sammen med løg og æg. Tilsæt brødkrummerne, og krydr med muskatnød, timian, salt og peber. Rør det sammen til en jævn fars. Fordel halvdelen af farsen i et smurt ovnfad. Læg leverstrimlerne over, og dæk med resten af farsen. Læg bagepapir over formen, og bag den i ovnen ved 180° over vandbad i ca. 1 time, til postejen er gennembagt.   2. Agurkesalat: Skyl agurken, og skær den i stave. Varm eddike, vand, sukker, stjerneanis, salt og peber op til kogepunktet, og hæld det straks over agurkerne. Afkøl let i køleskabet.   3. Blandet salat: Skyl og tør salaten. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Dryp salat og peberfrugt med olie, og servér til den lune postej sammen med rugbrød og agurkesalat.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost - Få opskriften her

Tikka masala med ris og mangochutney - Få opskriften her

Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her

Focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke - Få opskriften her