Aftensmad

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio

af Mai Knauer 2. februar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde vintergrøntsager. Her får du opskriften på kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio til 4 personer

Du kan godt bruge almindelige rødbeder til carpaccioen – men vælg gerne bolsjebeder, de er ekstra smukke at se på.

INGREDIENSER 4 kalvekoteletter  med ben a 250 g 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   BOLSJEBEDE-CARPACCIO 4 bolsjebeder 1 granatæble 1 håndfuld frisk kørvel   DRESSING 3 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber   TILBEHØR 400 g fuldkornspasta grøn pesto evt. friskrevet parmesan  

Opskrift - sådan laver du kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio

  1. Bolsjebedecarpaccio: Skyl bederne, og skræl dem. Skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Anret dem på et fad. Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud med en træske. Fordel dem over bolsjebederne. Hæld også gerne saften over. Pynt med kørvel.   2. Dressing: Rør dressingen sammen, og hæld den over bolsjebederne.   3. Lav et par snit i fedtkanten på koteletterne, så de ikke trækker sig sammen under stegningen. Gnid dem med olivenolie, og krydr med salt og peber. Brun koteletterne på en varm pande i ca. 1 minut på hver side, så de får en flot stegeskorpe. Tænd ovnen på 180°. Læg koteletterne på en rist, og steg dem færdige i ovnen, 7-8 minutter. De skal være rosa i midten og saftige ved benet.   4. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og bland pastaen med pesto. Drys evt. med friskrevet parmesan lige inden servering.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med porre, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her

Misomarineret laks med ris og gulerodssalat – Få opskriften her

Risotto med østershatte og spinat – Få opskriften her