Aftensmad

Kalkun-chopsuey

8. marts 2011
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Skøn enkel, mild og mager ret med masser af grønt. Husk, det er ren meditation at snitte grøntsager, så nyd arbejdet og de smukke farver. Du kan også lave retten med svinekød i strimler eller en lille svinemørbrad i tynde skiver

(2 personer)1 bdt. forårsløg, groft snittet på skrå1 rød peberfrugt i tynde strimler1 håndfuld friske bønne-spirer (ca. 75 g)100 g champignoner i skiver1½ dl hønsebouillon3 spsk. østers- eller teryiakisauceca. 3 cm friskrevet ingefær½ spsk. majsstivelseca. 250-300 g kalkun- eller kyllingefilet1 spsk. olie1 fed hvidløg i tynde skiver eller grofthakketsalt og kværnet peberlidt fintrevet citronskalTILBEHØR:risGør alle grøntsagerne i stand. Skyl bønnespirerne, og hold dem for sig. Pisk bouillon, østerssauce, majsstivelse og revet ingefær sammen i en lille skål. Skær kødet i tynde strimler, og krydr dem med salt og peber. Lynsteg dem i olien i en wok eller dyb pande i 2 minutter. Rør hvidløgene i, og steg dem kort. Tag det op. Kom evt. lidt mere olie i wokken, og svits alle grøntsagerne, undtagen bønnespirer, i et par minutter. De skal stadig se rå ud. Skub det op langs siderne. Kom bouillonblandingen ned i midten af wokken, og pisk, til det koger tykt. Vend grøntsagerne i sammen med kød og bønnespirer. Varm det godt igennem, og smag til med revet citronskal. Servér med kogte ris.

RELEVANTE LINKS

Pasta Carbonara