Aftensmad

Hjemmestegt pebercarpaccio i tykke skiver

af Anne Larsen 10. februar 2022
Tid: 20 min. + afkølingEr man til rødt kød, så er denne ret en lækkerbisken. En stor skål grøn kartoffelsalat, eller en enkel grøn salat med en god og
20 t og 0 min

Roastbeef

  • 1 roastbeef (ca. 500 g, hvis det kun er til denne ret)
  • Groft sort peber
  • Olie til stegning
  • Dryp af olivenolie
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 100 g rucolasalat
  • 50 g sorte soltørrede oliven
  • Flager af parmesanost

Rul roastbeefen i rigeligt groft sort peber og brun den forsigtigt i lidt olivenolie på en pande, så peberet ikke ryger af. Steg herefter roastbeefen færdig i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader. Hvor lang tid den skal have, kommer an på stegens tykkelse/størrelse - og hvor rød man ønsker den. Til denne ret får man normalt kødet meget rødt, så 15-20 min. i ovnen vil sandsynligvis være fint. Afkøl stegen, inden den skæres ud, så er kødet mindre rødt og blodigt, når skiverne skæres. Servér stegen med dryp af olivenolie, salt og peber, frisk rucolasalat og soltørrede oliven. Skær flager af god parmesanost og servér den til sammen med godt brød. Proteinenergi: 35 pct. Fedtenergi: 29 pct. Kulhydratenergi: 36 pct. 409 kcal pr. person