Aftensmad

Hjemmestegt pebercarpaccio i tykke skiver

af Anne Larsen 17. september 2009
Tid: 20 min. + afkølingEr man til rødt kød, så er denne ret en lækkerbisken. En stor skål grøn kartoffelsalat, eller en enkel grøn salat med en god og

Tid: 20 min. + afkølingEr man til rødt kød, så er denne ret en lækkerbisken. En stor skål grøn kartoffelsalat, eller en enkel grøn salat med en god og velsmagende dressing er godt tilbehør sammen med lunt groft brød.1 roastbeef (ca. 500 g, hvis det kun er til denne ret)Groft sort peberOlie til stegningDryp af olivenolieHavsaltFriskkværnet sort peber100 g rucolasalat50 g sorte soltørrede olivenFlager af parmesanostRul roastbeefen i rigeligt groft sort peber og brun den forsigtigt i lidt olivenolie på en pande, så peberet ikke ryger af. Steg herefter roastbeefen færdig i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader. Hvor lang tid den skal have, kommer an påstegens tykkelse/størrelse - og hvor rød man ønsker den.Til denne ret får man normalt kødet meget rødt, så 15-20 min. i ovnen vil sandsynligvis være fint.Afkøl stegen, inden den skæres ud, så er kødet mindre rødt og blodigt, når skiverne skæres.Servér stegen med dryp af olivenolie, salt og peber, frisk rucolasalat og soltørrede oliven. Skær flager af god parmesanost og servér den til sammen med godt brød.Proteinenergi: 35 pct.Fedtenergi: 29 pct.Kulhydratenergi: 36 pct.409 kcal pr. person