Aftensmad

Hakkebøffer med papas bravas

7. april 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter du kan lave på en halv time. Her får du opskriften på hakkebøffer med papas bravas

Hakkebøffer med papas bravas til 4 personer (30 min)

  Papas bravas er en lille spansk kartoffelret, der typisk serveres som tapas på caféer og barer.   INGREDIENSER 800 g hakket oksekød olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   PAPAS BRAVAS 500 g små kartofler 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. tørret chiliflager 1 tsk. spidskommen 1 spsk. røget paprika 1 dl bouillon 100 g tørrede chorizo 4 spsk. grove brødkrummer (af daggammelt hvedebrød) 4 friske røde chilier salt   TILBEHØR en skål blandet grøn salat   1. Papas bravas: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak hvidløget, og steg det i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt chili, spidskommen og paprika, hæld bouillon ved, og lad det koge ind. Vend kartoflerne i krydderiblandingen på panden. Skær chorizo i tynde skiver eller små tern, og steg dem sprøde i lidt olivenolie på en anden pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Rengør panden, varm den op med lidt mere olivenolie, og steg brødkrummerne. Rens og hak chilierne, og vend det sammen med brødkrummerne på panden. Anret kartoflerne i en skål, og fordel brødkrummer og chorizo over dem. Krydr med salt.   2. Form oksekødet til 4 store hakkebøffer, og steg dem i lidt olivenolie i nogle minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Servér bøfferne med kartoflerne og en blandet grøn salat som tilbehør.   TIP: Chorizoen giver kartoflerne smag og styrke, men synes du, det bliver for meget kød i én ret, kan chorizoen udelades.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingebryst med dampede grønne asparges - Få opskriften her

Pasta med citronflødesovs og grøn salat - Få opskriften her

Rødspætter med nye kartofler og persillesauce - Få opskriften her

Røræg med laks og spinat - Få opskriften her