Hakkebøffer med papas bravas til 4 personer (30 min)
Papas bravas er en lille spansk kartoffelret, der typisk serveres som tapas på caféer og barer.
INGREDIENSER
800 g hakket oksekød
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
PAPAS BRAVAS
500 g små kartofler
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. tørret chiliflager
1 tsk. spidskommen
1 spsk. røget paprika
1 dl bouillon
100 g tørrede chorizo
4 spsk. grove brødkrummer (af daggammelt hvedebrød)
4 friske røde chilier
salt
TILBEHØR
en skål blandet grøn salat
1. Papas bravas: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak hvidløget, og steg det i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt chili, spidskommen og paprika, hæld bouillon ved, og lad det koge ind. Vend kartoflerne i krydderiblandingen på panden. Skær chorizo i tynde skiver eller små tern, og steg dem sprøde i lidt olivenolie på en anden pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Rengør panden, varm den op med lidt mere olivenolie, og steg brødkrummerne. Rens og hak chilierne, og vend det sammen med brødkrummerne på panden. Anret kartoflerne i en skål, og fordel brødkrummer og chorizo over dem. Krydr med salt.
2. Form oksekødet til 4 store hakkebøffer, og steg dem i lidt olivenolie i nogle minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Servér bøfferne med kartoflerne og en blandet grøn salat som tilbehør.
TIP: Chorizoen giver kartoflerne smag og styrke, men synes du, det bliver for meget kød i én ret, kan chorizoen udelades.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Kyllingebryst med dampede grønne asparges - Få opskriften her
Pasta med citronflødesovs og grøn salat - Få opskriften her
Rødspætter med nye kartofler og persillesauce - Få opskriften her
Røræg med laks og spinat - Få opskriften her