Aftensmad

Hakkebøf og bagt mos med løg og æbler

af Anne Larsen 27. maj 2014
En klassiker i det danske køkken

Tid: 50 min.

»Hakkedrengen« kan komme til udtryk på rigtigt mange måder ud over bøffen med bløde løg og brun sauce og kartofler.

500 g magert hakketoksekød max 6% fedtHavsaltFriskkværnet sort peber1 tsk olivenolie til stegning

Bagt mos:4 bagekartofler4 gulerødder2-4 fed hvidløgHavsaltFriskkværnet sort peber1 spsk olivenolie4 spsk fromage frais1 æble2 rødløgLidt frisk timian1 tsk olivenolie4 syltede agurker

Skræl bagekartofler og gulerødder og skær dem i små terninger, som blandes sammen med hele, pillede hvidløgsfed, salt, peber og 1 spsk olivenolie i et lille ildfast fad foret med bagepapir. Bag det i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Der tilføjes evt. lidt vand undervejs.

Mos herefter ingredienserne sammen, rør fromage frais i og smag til med salt og peber.

Skær æble og rødløg i tynde både og bland dem med timian, salt, peber og 1 tsk olivenolie i en lille skål og bag dem i ovnen i en skål i 15 min.

Form imens oksekødet til 4 hakkebøffer, krydr dem med salt og peber og steg dem i lidt olie på panden. Servér dem med den bagte mos, løgæblerne og tynde skiver syltet agurk.

Proteinenergi: 31 pct.Fedtenergi: 24 pct.Kulhydratenergi: 45 pct.454 kcal pr. person