

Grøntsagstærte med mandel-rucola pesto
27. oktober 2008Tid: 45 min. + bagetid
Skøn grøntsagstærte med mandel-rucola-pesto
Mandeldej:180 g (3 dl) hvedemel3 spsk hele, ristede mandler2 spsk ristet sesamfrø1 tsk salt½ tsk koriander½ tsk kardemomme75 g koldt smør1 æg (gem lidt til pensling)2 spsk koldt vand
Fyld:2 tsk rødvinseddike1 tsk olivenolie1 grøn peberfrugt1 agurk1 fennikel2 forårsløgSalt og peber
Pynt:Kørvel eller persilleRistede hele mandler
Mandel-rucola pesto:½ dl ristede mandler2 dl hakket rucola½ dl hakket persille1 spsk creme fraiche3 spsk olivenolie2 tsk citronsaft1 hvidløgsfedSalt og peber
Sådan laver du grøntsagstærte med mandel-rucola-pesto
Kom mel, mandler, sesamfrø, salt, koriander, kardemomme og fedtstof, der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål og bland det godt.
Tilsæt æg og vand, mens maskinen kører, og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm og læg den koldt mindst 1 time.
Opvarm ovnen til 220 grader.
Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og stil den i køleskabet i 20 min. Bag den 20 min. i den forvarmede ovn.
Skær peberfrugten i tynde strimler. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mindre stykker. Halvér fenniklen og skær den seje del i bunden ud. Skyl forårsløgene og skær dem i tykke stykker.
Pisk olie og eddike i en skål, tilsæt grøntsagerne og smag til med salt og peber. Bred grøntsagsblandingen ud i bunden af den bagte tærte. Pynt med ristede mandler og kørvel.
Pestoen: Bland alle ingredienser undtagen salt og peber i en foodprocessor. Smag pestoen til, når den skal spises.
Servér tærten med pestoen og groft brød.
Læs også
