grøntsagstærte
Aftensmad

Grøntsagstærte med mandel-rucola pesto

27. oktober 2008
af Lynn Andersen
Mmmh, der er nu ikke noget som en sprød og frisk grøntsagstærte. Denne er toppet med en lækker mandel-rucola-pesto

Tid: 45 min. + bagetid

Skøn grøntsagstærte med mandel-rucola-pesto

Mandeldej:180 g (3 dl) hvedemel3 spsk hele, ristede mandler2 spsk ristet sesamfrø1 tsk salt½ tsk koriander½ tsk kardemomme75 g koldt smør1 æg (gem lidt til pensling)2 spsk koldt vand

Fyld:2 tsk rødvinseddike1 tsk olivenolie1 grøn peberfrugt1 agurk1 fennikel2 forårsløgSalt og peber

Pynt:Kørvel eller persilleRistede hele mandler

Mandel-rucola pesto:½ dl ristede mandler2 dl hakket rucola½ dl hakket persille1 spsk creme fraiche3 spsk olivenolie2 tsk citronsaft1 hvidløgsfedSalt og peber

Her på SØNDAG er vi vilde med grøntsagstærter - og her kan du finde opskriften på vores favoritspinattærte!

Sådan laver du grøntsagstærte med mandel-rucola-pesto

Kom mel, mandler, sesamfrø, salt, koriander, kardemomme og fedtstof, der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål og bland det godt.

Tilsæt æg og vand, mens maskinen kører, og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm og læg den koldt mindst 1 time.

Opvarm ovnen til 220 grader.

Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og stil den i køleskabet i 20 min. Bag den 20 min. i den forvarmede ovn.

Skær peberfrugten i tynde strimler. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud og skær agurken i mindre stykker. Halvér fenniklen og skær den seje del i bunden ud. Skyl forårsløgene og skær dem i tykke stykker.

Pisk olie og eddike i en skål, tilsæt grøntsagerne og smag til med salt og peber. Bred grøntsagsblandingen ud i bunden af den bagte tærte. Pynt med ristede mandler og kørvel.

Pestoen: Bland alle ingredienser undtagen salt og peber i en foodprocessor. Smag pestoen til, når den skal spises.

Servér tærten med pestoen og groft brød.

Prøv også: Tærte med svampe og kylling