Aftensmad

Grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin

af Marie Melchior 30. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne retter med frugt. Her får du opskriften på grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin

Grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin til 4 personer

Tzatziki røres normalt med agurk, men her er det sommerlige tilbehør opgraderet med gedeost og nektarin.

INGREDIENSER  8 lammekoteletter 1 fed hvidløg   OVNKARTOFLER 400 g kartofler 1 spsk. olivenolie salt   TZATZIKI MED NEKTARIN 2 dl græsk yoghurt 100 g frisk gedeost 1 spsk. honning saft af 1 citron 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 3-4 nektariner 250 g frisk babyspinat  

Opskrift - sådan laver du grillet lam og tzatziki med gedeost og nektarin

  1. Ovnkartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde.   2. Gnid koteletterne med et overskåret hvidløgsfed. Steg dem på en varm grillpande (eller havegrill) i 3-4 minutter på hver side.   3. Tzatziki med nektarin: Rør yoghurt, gedeost, honning, citronsaft og presset hvidløg sammen til en ensartet masse. Krydr med salt og peber. Skyl nektarinerne; skær dem i både, fordel dem på 4 tallerkener, og anret tzatzikien henover. Skyl og tør babyspinaten, og fordel den på tallerkenerne. Læg en lammekotelet ovenpå, og servér med ovnkartofler.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kyllingespyd med figner og spidskålssalat - Få opskriften her

Rød quinoa med mozzarella, jordbær og bresaola - Få opskriften her

Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris - Få opskriften her

Koteletter og bagte pærer med kikærter og tahincreme - Få opskriften her