Fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab
Aftensmad

Fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab

af Emma Martiny 4. oktober 2018
Foto: Winnie Methmann
Det festlige og farvestrålende måltid er sprængfyldt med smag fra både friske og tørrede krydderier. Her får du opskriften på fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 butternutsquash
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

KALVEKEBAB

  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

TABBOULEH

  • 2 dl couscous
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 50 g saltede pistacienødder uden skal

Opskrift - sådan laver du fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab 

  1. Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash på langs, og fjern kernerne. Skær tern i græskarkødet ved at skære snit på langs og på tværs uden at skære igennem skallen. Pensl overfladen med olie, krydr med salt, og læg de halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre.   2. KALVEKEBAB: Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af kød, løg, hvidløg og resten af ingredienserne (med undtagelse af smør og olie), og stil farsen på køl i 30 minutter.   3. TABBOULEH: Hæld 3½ dl kogende vand over couscoussen i en skål, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft, olie, salt og peber, og rør rundt. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak persille og mynte fint, og hak pistacienødderne groft. Frigør forsigtigt butternutsquashkødet fra skallerne (gem skallerne!), del det i grove tern, og vend dem i couscoussen. Bland rødløg, persille, mynte og pistacienødder med couscous og butternutsquash, og hæld blandingen tilbage i græskarskallerne.   4. KALVEKEBAB, FORTSAT: Form farsen til små kødboller. Steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Fordel kalvekebab over de fyldte butternutsquash, og servér.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med ristet italiensk kartoffelsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Laksesalat med gulerødder og brombær – Få opskriften her

Onsdag: Grøntsagscurry med sorte ris – Få opskriften her

Torsdag: Æggekage med ristet rødbede og gedeost – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter