Aftensmad

Frikadeller med kartoffelsalat

af Louisa Lorang 19. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Frikadeller er en dansk klassiker, og smager skønt med kartoffelsalat ved siden af. Se opskriften her!

Så er det forår, for jeg får lyst til frikadeller og kartoffelsalat med rygeost og radiser. 

Frikadeller til 2 personer:

400 g hakket svinekød2 tsk. saltpeber1 knsp. allehånde1 lille løg, finthakket½ dl mel1 dl mælk1 ægolie til stegning 

Kartoffelsalat:

175 g rygeost150 g yoghurtsalt og peber400 g kolde kogte kartofler i mundrette stykker1 bundt purløg, hakket1 bundt radiser i tynde skiver½ agurk i terninger100 g blandet salatolivenolieæbleeddike 

Frikadeller med kartoffelsalat - sådan gør du:

Rør svinekødet med salt, peber, allehånde, løg, mel og mælk, til farsen til dine frikadeller er samlet. Tilsæt ægget i din frikadelle fars, og rør igen. Tilsæt mere mel om nødvendigt. Form farsen til frikadeller, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.Rør imens rygeost og yoghurt sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, purløg, radiser og agurk med dressingen, og smag din kartoffelsalat til.Servér straks frikadeller med kartoffelsalat, og grøn salat vendt med lidt olie og eddike.

TIP: Frikadeller er også gode dagen efter. Gem dem i køleskabet hvis der er nogen tilbage!