Aftensmad

Butternutsquashsuppe med lyssej og krebsehaler

af Marie Melchior 16. marts 2015
Foto: Line Falck
I denne uge får du fem opskrifter, hvor der er skruet godt op for grøntsagerne. Her får du opskriften på butternutsquashsuppe med lyssej og krebsehaler

Butternutsquashsuppe med lyssej og krebsehaler til 4 personer

Butternutsquash minder med sin delikate, milde smag om det lidt mindre hokkaidogræskar.   INGREDIENSER 800 g butternutsquash (eller hokkaidogræskar) olivenolie salt og friskkværnet peber 3 løg 1 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning 1 tsk. hele korianderfrø 1 tsk. spidskommen 1 spsk. friskrevet ingefær 1 l kyllingebouillon salt og friskkværnet peber   FYLD 400 g lyssej saft af 1 citron olivenolie salt og friskkværnet peber 200 g krebsehaler i lage  

Opskrift - sådan laver du butternutsquashsuppe med lyssej og krebsehale

  1. Tænd ovnen på 200°. Flæk butternutsquashen på langs. Fjern kernerne med en ske. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag squashen i ovnen i 35-40 minutter. Skrab det møre kød ud af skallen. Pil og hak løg og hvidløg. Varm olivenolie op i en gryde, og steg løg og hvidløg, til de er klare. Knus korianderfrø, spidskommen og ingefær i en morter. Vend koriander, spidskommen, ingefær og bagt butternutsquash sammen med løgene i gryden, og hæld bouillon over. Læg låg på gryden, og kog suppen i 10-15 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.   2. Fyld: Læg bagepapir på en bageplade. Skær lyssej i 4 stykker, og dryp dem med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.   3. Anret suppen i skåle. Læg et stykke bagt fisk i hver skål sammen med et par skefulde krebsehaler.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spidskålsslaw med fennikel, ris og paneret kylling – Få opskriften her

Stegt blomkål med bagte løg og blåskimmelost – Få opskriften her

Lammekoteletter med bulgursalat og tzatziki – Få opskriften her

Steaksandwich med karamelliserede rødløg – Få opskriften her