burger
Aftensmad

Burgere

af Ulla Nielsen 16. april 2007
BURGERE4 personer400 gram hakket oksekød (max 10% fedt)1 spsk. olie6 store burgerbollerburgerdressing6 blade salat, fx iceberg½ agurk2 tomater

BURGERE4 personer400 gram hakket oksekød (max 10% fedt)1 spsk. olie6 store burgerbollerburgerdressing6 blade salat, fx iceberg½ agurk2 tomater Burgerboller med gods i15 gram gær3 ½ dl koldt vand1 tsk salt½ tsk sukker1 spsk olie100 gram havregrynca. 350 gram hvedemelSådan gør duDejen til burgerbollerne røres sammen aftenen før eller om morgenen.Bland alle ingredienser i en skål på nær 100 gram hvedemelRør dejen kraftigt med en røreske, tilsæt hvedemel, til dejen er ensartet og hænger sammen i en stor, blød klump.Spæd evt. til med hvedemel, men dejen skal være klistret.Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet til den skal bruges.Læg et stykke bagepapir på en bageplade.Form 6 store burgerboller ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem på bagepladen.Pensl bollerne med mælk, og lad dem efterhæve, til ovnen er varmet helt opBag burgerbollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og gennembagte.Stil de nybagte boller til afkøling på en bageristBurgerdressing½ dl god mayonnaise (med æggeblomme og olie)½ dl kvark eller fromage fraislidt citronsaftSalt og peberSådan gør duRør lige dele mayonnaise og kvark sammen.Smag til med citronsaft, salt og peber.Sådan laver du kød og salatfyld.Form seks store, flade bøffer af det hakkede kød.Opvarm olien på en pande, og brun alle bøfferne ganske kort på hver side.Skru lidt ned for varmen, drys med lidt peber, og steg bøfferne ca. fem minutter på hver side.Skyl alle grønsager.Skær både agurk og tomater i regelmæssige skiver.Sådan samler du burgerneFlæk bollerne, og smør et tyndt lag dressing på hver halvdel.Læg et salatblad på bunden. Læg herefter lagvis bøf, agurk og tomat, og afslut med den øverste del af bollen.Server burgerne sammen med en pose med forskellige grønsager skåret i stave.Læs mere om hvorfor det vigtigt at spise fisk hvis du er gravid:Spis fisk - også når du er gravidPrøv også:Gammeldags grydestegt kylling med argurkesalat